Taal en Ouderbetrokkenheid

Cursisten van de-TOB klas schrijven meteen op welke andere prentenboeken geschikt zijn om hun kinderen voor te lezen. Niet lang daarna volgt een bezoekje aan de Openbare Bibliotheek om de kinderafdeling goed te gaan bekijken en te zien wat daar zoal te lenen is.

Ouders stimuleren om te lezen en voor te lezen

TOB-klassen worden vanuit de gemeente georganiseerd, door verschillende taalaanbieders. Via de basisschool van het kind kan de ouder op vrijwillige basis én gratis 11 weken lang twee dagdelen per week lessen volgen. 

Dat is een prima kanaal om ouders met het prentenleesboek en andere prentenboeken te stimuleren om voor te lezen (en/of zelf te lezen). Omdat de eigen taal steun kan zijn bij het leren van een nieuwe taal, zijn er vertalingen van Kat Kaat is weg. (Arabisch, Farsi, Oekraïens, Portugees en Turks. Aan Azerbeidzjaans en Russisch wordt gewerkt.)

In april en mei worden workshops gegeven in TOB-klassen om er ervaring mee op te doen en geschikt materiaal op maat te kunnen maken. Later volgt hier meer informatie en voorleestips voor TOB-klassen. 

Ook zal er een artikel aangeleverd worden bij vaktijdschrift LES voor NT2-docenten.