Welkom in dit Gastenboek
Voel je uitgenodigd om hier te laten weten wat je vindt van mijn kinderboeken, methodiekboeken, begeleiding bij het schrijven en workshops.
Geschreven door Artine, 14. jul, 2020
Lieve Joke, wat zijn we blij met u en uw boekje "wij gaan voor goud" .
Mijn zoontje Tim zit sinds een jaartje op volleybal. Nu hadden ze als schoolopdracht een boekendoos (een schoenendoos vullen met 5 tot 10 spulletjes waar het boek overgaat, boven op de schoenendoos een kopie van de voorkant van het boek en aan de binnenkant van de deksel een samenvatting van het boek) maken. En je raad het al hij wou het graag over volleybal doen. Ik op Google zoeken naar een boekje over volleybal. Maar dat was erg lastig. Nergens wat te vinden. Er is zo weinig over volleybal te vinden. Totdat ik op uw site kwam en u uw laatste boekje kwijt wou aan ons. Echt helemaal geweldig. Mijn zoontje heeft nog nooit zoveel gelezen als in uw boekje en zijn boekendoos presentatie ging zo goed dat hij er gewoon een 9 voor heeft gekregen. Nogmaals heel erg BEDANKT!


E-mail:
Geschreven door Marius, 10. sep, 2017
Vanmorgen heb ik 'De man bij het Gat' gelezen van Joke de Jonge. Ik lees graag jeugd- en kinderboeken. Soms haal ik er wat inspiratie uit voor mijn werk op school, en soms is het gewoon lekker lezen. Bij dit boek zat ik wel echt regelmatige op het puntje van mijn stoel. Dan dacht ik: nog één hoofdstuk, en dan leg ik het weg... maar voor ik er erg in had, was ik dan alweer 5 hoofdstukken verder. Wat een geweldig verhaal. Spannend, vlot geschreven en 't zit ook best goed in elkaar! Het lijkt mij voor kinderen die niet heel erg van lezen houden ook een aanrader. De hoofdstukjes zijn kort, en veel hoofdstukken eindigen met een soort cliff-hanger. Taalgebruik is actueel en er komen voor oudere kinderen herkenbare (puber) problemen in het verhaal voor.


E-mail:
Website: www.marius-muziek.nl
Geschreven door Diana Badoux, 22. mrt, 2016
De stoere Alex, een van de hoofdpersonen in Een Stiekem plan, bedenkt een plan om middels het tv-programma 'Even een ander leven' stiekem een dag te ruilen met het leven van prinses Alexandra. Een plan dat kan slagen doordat Alex als twee druppels water op de prinses lijkt. Of het lukt, dat moet je zelf maar lezen.
Leuk verhaal met humor en vaart geschreven en ontroerend door de oma van Tijmen, de beste vriend van Alex, die lijdt aan de ziekte van Alzheimer en groot fan is van de koninklijke familie.


E-mail:
Geschreven door Diana badoux, 27. jul, 2014
Een schatkist vol geheimen.
Een verhaal dat levensecht is, maar ook de magie heeft van een verdwenen tijd die door oude geuren van kleding en andere voorwerpen opgeroepen wordt. Een afschuwelijke episode uit het leven van de grootouders wordt door kinderogen bekeken via een spannende zoektocht en een mooie hoopvolle afsluiting, omdat er naast de verschrikkelijke herinneringen toch ook veel moois is om aan terug te denken. Het verhaal blijft 'licht' ondanks het moeilijke thema voor kinderen en dat vind ik heel bijzonder.


E-mail:
Geschreven door Miranda de Vries - Wijnands, 19. jun, 2014
Hallo Joke,
Heel hartelijk dank voor de nieuwe boeken die we op de Marnixschool F.O. te Curaçao van je mochten ontvangen. De kinderen waren zeer verrast en zijn er superblij mee!
Zoals we hier zeggen: Masha Masha danki!
Zonnige groeten,


E-mail:
Website: www.curacaoapartments.nl
Geschreven door Diana Badoux, 5. jan, 2014
Hi Joke,

Met een goed gevoel sluit ik, helaas, de cursus Kinderverhalen Schrijven af. Ik heb heel veel van de cursus geleerd en dat is mede te danken aan de opzet van de cursus en jouw fijne opbouwende kritiek op alle huiswerkopdrachten. Veel succes!


E-mail:
Geschreven door Jolet Leenhouts, 12. jun, 2013
Ha Joke,
ik heb je 'Schatkist vol geheimen' ontvangen en gelezen. Knap om toch voor deze leeftijdsgroep een begrijpelijk verhaal te schrijven over zo'n moeilijk onderwerp.
Ik vind het een mooi verhaal.
Ik denk dat het wel overkomt. Ik vind de tekeningen van Juliette altijd prachtig, helder en heel toepasselijk.
Kan me voorstellen dat jij daar ook blij mee bent.


E-mail:
Website: www.jolet-leenhouts.com
Geschreven door Anneke Bosman, 4. jun, 2013
Vanaf de eerste bladzijde ben je nieuwsgierig en wil je alsmaar verder lezen. Een zolder, een schatkist, de reactie van oma, een groot huis met een tuin, het zijn allemaal spannende ingrediënten voor een boek dat de spanning vol houdt tot het eind. Een diepe buiging voor Joke de Jonge!


E-mail:
Geschreven door Wies, 29. mei, 2013
Alleen het begin al van het nieuwste boek: Een schatkist vol geheimen.
‘Oma, wat is dit?’ vraagt Dewi.
Ze wil wat ze op zolder vond in de lucht houden. Oma verslikt zich bijna in haar thee. Ze zet haar kopje zo hard neer dat de thee rondspettert.
Heerlijk, ik zat er direct in en bleef lezen tot het uit is. Zo mooi hoe al die mooi personages gaan leven en dat onderdrukte gevoel wat het zo spannend maakt en ook de gezelligheid en herkenbaarheid. Knap hoor. Ook prachtige tekeningen. En die haarspeld, zo mooi hoe die een rode draad is. Ik denk dat het voor iedereen prachtig is om met die schatkist in een klaslokaal te zijn.


E-mail:
Website: www.uitdeverf.nl