Prentenleesboek Kat Kaat is weg

Actie boektraktatie jonge nieuwkomers

Op 14 oktober kreeg een nieuwkomersklas van Amsteltaal in Amstelveen een boektraktatie, door een donatie van Stichting Centrum Ontmoeting der Volkeren. 
Dat was de eerste nieuwkomersklas die op het prentenleesboek getrakteerd kon worden, dankzij de actie die een dag eerder vanuit de Zuidas startte.

Kijk voor een levendige impressie van die traktatie - foto's en filmpjes - op tabje Voor leerkrachten.  
    
Het zou mooi zijn als die boektraktatie als een kleurrijke slinger door het land gaat bewegen. 

Startschot actie traktatie

Als afsluiting van de Kinderboekenweek gaven advocaat Marry de Gaay Fortman en Joke de Jonge op 13 oktober het startschot voor de actie Trakteer zoveel mogelijk kinderen op azc-scholen en in nieuwkomersklassen op prentenleesboek Kat Kaat is weg. Dat boek werd speciaal voor hen gemaakt.

Omdat Marry een slinger aan de productie van het boek gaf en Joke als motto van de actie bedacht: Al met een kruimeltje van wat op de Zuidas verdiend wordt kunnen jonge nieuwkomers al vooruit geholpen worden, werd dit startschot vanuit de Zuidas gegeven. 
Kat Kaat is weg verschenen


Prentenleesboek Kat Kaat is weg is er! 

Het is:
* om jonge nieuwkomers op een speelse manier te leren lezen en in het Nederlands aan het praten te krijgen;
* voor volwassen nieuwkomers om al snel (voor) te lezen; 
* voor alle ouders voor wie lezen lastig is;
* en voor alle peuters en kleuters die van een kleurrijk prentenboek houden.

Meer informatie en te bestellen vanaf 12 oktober via uitgeverij SWP.   

Komst Kat Kaat is weg

Hier zie je Mark en kat Kaat, getekend door illustrator Juliette de Wit. 
Op de website van uitgeverij SWP is Extra materiaal te vinden, zoals een kleurplaat van het omslag, een flyer over het boek en een blog in Pedagogiek in Praktijk (PiP).
Wie meer wil weten over de achtergrond ervan: klik op het tabje Jonge Nieuwkomers.   
 


Traktatie voor nieuwkomersklas

Kat Kaat is weg kan verschijnen door actieve medewerking van de nieuwkomersklas en meester William van de Eloutschool. En omdat  Zuidas-advocaat Marry de Gaay Fortman er een (financiële) slinger aan gaf.  (zie foto)

Zo'n 20 nieuwkomersleerkrachten gaan er dit najaar in hun klas mee aan de slag en hun ervaringen worden gebruikt om een volgend boek te maken. Als het meezit, verschijnt volgend voorjaar een 2e titel en wordt zo een serie geboren: De Jonge Nieuwkomers.

Maak een klas kinderen blij en draag tegelijk bij aan de komst van een volgend boek voor hen.  

In de Kinderboekenweek gaf Marry de Gaay Fortman het startschot voor deze actie. Zij roept bedrijven en organisaties op om te trakteren. Omdat met een kruimeltje van wat veel bedrijven verdienen, al een hele klas kinderen blij gemaakt kan worden met een boek. Particuliere donaties zijn ook hartelijk welkom. 

Bekeek je de eerste impressie van traktatie aan een klas nog niet? Klik dan op tabje Voor leerkrachten. De ervaringen van hen volgen later. 

Voor concrete informatie en/of overleg over donaties: joke@dejongeteksten.nl