Beginnend lezen

 Otje OU (OU)

en

 Adje Au (AU)

 

 

Voor kinderen uit groep 3 is het best lastig om OU (stout) en AU (lauw) uit elkaar te leren houden. Dat sommige leerkrachten de termen 'Otje OU' en 'Adje AU' als hulpje gebruiken, inspireerde Joke tot het schrijven van dit boekje. De kinderen maken kennis met Wims twee huisdieren en zo spelenderwijs met de letters. Zijn ratje Adje en zijn cavia Otje wonen elk in hun eigen kooi. Op een dag ontsnapt Adje en helpt Otje daarna uit haar kooi, samen trekken ze de wijde wereld in. 

Omslag en illustraties zijn van de hand van Juliette de Wit. 
Voorlezen voor 4 - 5 jaar, zelf lezen 6 - 8 jaar. (AVI-E3)
 
 
Het boekje is helaas niet meer leverbaar, maar wel in veel bibliotheken te vinden. Op deze website onder Kleurplaten een kleurplaat van het omslag.

 

 

 

Kat Kaat is weg

Een andere titel voor beginnende lezers is 'Kat Kaat is weg'.    

Joke schreef het boek en Juliette schilderde alle bladzijden.  

Bij Recensies is er over te lezen. 

Beide boeken verschenen in series die uitgeverij Zwijsen voor deze doelgroep uitgeeft: maantjes, zonnetjes, sterretjes en raketjes. Ruim 75% van alle kinderen leert lezen met wat officieel 'Veilig leren lezen' heet, beter bekend als maan, roos, vis. Beide boeken sluiten daar precies op aan en zijn nog op veel scholen en in bibliotheken te vinden. 

Kat Kaat is weg kwam in oktober 2021 in een vernieuwde versie uit als leesprentenboek, bij uitgeverij SWP, klik op tabje Nieuws 

Al zijn de boeken geschreven voor kinderen die net leren lezen, de ervaring leert dat ze door de kleurrijke bladzijden ook aanslaan voor vier- en vijfjarigen als voorleesboek.     

Op deze website is bij Kleurplaten een kleurplaat van het omslag te vinden.  

 

 

 

wie wint dit spel?

Kijk op de webpagina 'Voor leerkrachten' voor informatie over dit boekje.

Je kunt het gebruiken voor toneellezen én samenlezen van beginnende lezers. 

Zie hier het kleurige ontwerp voor het omslag. 

Op de webpagina Kleurplaten als kleurplaat te vinden.

En kijk hoe prachtig de winnaar van een kleurwedstrijd in 2020 het kleurde: