Beginnend lezen

 Otje OU (OU)

en

 Adje Au (AU)

 

 

Voor kinderen uit groep 3 is het best lastig om OU (stout) en AU (lauw) uit elkaar te leren houden. Dat sommige leerkrachten de termen 'Otje OU' en 'Adje AU' als hulpje gebruiken, inspireerde Joke tot het schrijven van dit boekje. De kinderen maken kennis met Wims twee huisdieren en zo spelenderwijs met de letters. Zijn ratje Adje en zijn cavia Otje wonen elk in hun eigen kooi. Op een dag ontsnapt Adje en helpt Otje daarna uit haar kooi, samen trekken ze de wijde wereld in. 

Omslag en illustraties zijn van de hand van Juliette de Wit. 
Voorlezen voor 4 - 5 jaar, zelf lezen 6 - 8 jaar. (AVI-E3)
 
Rond dit boek kan Joke een auteursbezoek aan groep 3 brengen, dan neemt zij letters om te spelen en knuffeldieren om te aaien mee, plus een kleurplaat voor de kinderen. 
 
Het boekje is in veel bibliotheken te vinden. Om het te lenen, kan het ook aangevraagd worden bij Leesplein van de Bibliotheek. klik op: 

http://www.leesplein.nl/LL_plein.php?hm=3&sm=4&method=detail&id=7509

Bij bestellen is het ISBN-nummer nodig: 9789027661159.

 

 

 

Kat Kaat is weg

Een andere titel voor beginnende lezers is 'Kat Kaat is weg'.    

Joke schreef het boek en Juliette schilderde alle bladzijden.  

Bij Recensies is er over te lezen. 

 

Beide boeken verschenen in series die uitgeverij Zwijsen voor deze doelgroep uitgeeft: maantjes, zonnetjes, sterretjes en raketjes. Ruim 75% van alle kinderen leert lezen met wat officieel 'Veilig leren lezen' heet, beter bekend als maan, roos, vis. Beide boeken sluiten daar precies op aan en zijn op veel scholen en in bibliotheken te vinden. 

 

Al zijn de boeken bedoeld voor kinderen die net leren lezen, de ervaring leert dat ze door de kleurrijke bladzijden ook aanslaan voor vier- en vijfjarigen als voorleesboek.    

 

 

 

wie wint dit spel?

Kijk op de webpagina 'Voor leerkrachten' voor informatie over dit boekje.

Je kunt het gebruiken voor toneellezen én samenlezen van beginnende lezers. 

Zie hier het kleurige ontwerp voor het omslag. 

Op de webpagina Kleurplaten als kleurplaat te vinden.