Schrijven voor kinderen

Schriftelijke cursus 'Schrijven voor kinderen'

Pas op, want als u eenmaal heeft gemerkt hoe inspirerend het is om verhaaltjes voor kinderen te schrijven en als u ook nog eens succes heeft met het voorlezen van uw eigen verhalen, dan raakt u daar volledig aan verslingerd. Doordat bekende mensen, zoals Madonna en Prinses Laurentien, ook een kinderboek schreven, denken sommige mensen dat iedereen dit zomaar kan. Zo simpel is het niet, want schrijven voor kinderen is echt een vak, een specialiteit op zich.

Wilt u zich dit vak eigen maken? Start dan met deze cursus!

Welke voordelen biedt deze cursus?

Merkt u bij uzelf de wens, passie of een verlangen om voor kinderen te schrijven? Krabbelt u wel eens iets treffends op een schrijfblokje omdat u het niet wilt vergeten? Schrijft u rake opmerkingen van uw (klein-)kinderen op of zet u wel eens een bepaalde belevenis op papier? Misschien denkt u soms stiekem hoe leuk het zou zijn om echte voorleesverhaaltjes te kunnen schrijven. Zo’n wens koesteren veel mensen diep in hun hart, maar wensen blijven heel vaak dromen... Deze cursus zorgt ervoor dat het binnen uw bereik komt om die droom te realiseren.

De cursus is perfect voor u

  • als u met plezier voor kinderen schrijft of wil gaan schrijven en daar veel over wil opsteken. Omdat lezen enorm helpt als u zelf een schrijver wilt worden, komt het goed uit als u van kinderboeken houdt. U krijgt niet alleen gerichte tips om boeken te lezen, maar ook om bepaalde tijdschriften of televisieprogramma´s te bekijken en leerzame websites te bezoeken. De opdrachten kunnen uit zowel lees- als schrijfopdrachten bestaan of uit te beantwoorden vragen.

Cursusinhoud

In deze cursus krijgt u voorbeelden van hoe (bekende en gewone) kinderboekenschrijvers werken en mede aan de hand daarvan leert u zelf hoe u bepaalde technieken kunt toepassen. Kortom: u krijgt een kijkje in de boeiende keuken van de kinderboekenwereld. Zoals hoe u met verhaaltjes het beste aan kunt sluiten bij de belevingswereld van een kleuter en welke thema’s kinderen van de basisschool boeien. Hoe maakt u een vertelling spannend, wekt u de personages tot leven en loopt uw verhaal zo dat het lekker leest? Dat en nog veel meer wordt u allemaal bijgebracht in deze lessen. 

Na afronding van deze cursus bent u in staat om een aantrekkelijk verhaal voor kinderen te schrijven. U heeft de beginselen van schrijven voor kinderen geleerd en met de ambachtelijke kanten ervan kennisgemaakt. U heeft veel geoefend met schrijfopdrachten, het geleerde in de praktijk gebracht en met het gerichte commentaar van de vakdocent daarop uw eigen schrijfstijl ontdekt of (steeds verder) ontwikkeld. Daarnaast heeft u enorm veel kennis over kinderboeken opgebouwd.

(Deze tekst is overgenomen van de website van instituut Laudius.)

Klik voor meer informatie door naar:  http://www.laudius.nl/hobby/schrijven/singleview/cursussen/kinderverhalen-schrijven.html